Mulcs – fenyőmulcs használata!

Mulcs terítés előnyei:

Díszkertben: Dísznövények között – a mulccsal takart ágyásokban megmarad a talaj nedvessége, és csökken a párolgás, kevesebbet kell öntöznünk. A fenyőkéreg még a talaj átforrósodását is gátolja, óvja növényeinket! Tavasz és nyár során csak arra kell figyelnünk, hogy időszakonként frissítsük meg a fenyőmulcsot. Idővel összébb esik, kikopik. A tavasszal kiterített fenyőkérget nem kell ősszell eltávolítani, mert lebomlásakor javítja a talaj tápanyagtartalmát!
Veteményben: Haszon növények között – a mulcsozott veteményekben és között a talajnedvesség tovább megmarad, jobban növekednek haszon növényeink, szebb és több lesz a termés, és a levelek nem tudnak érintkezni a talajjal, ezáltal csökken a gombás fertőzések esélyének veszélye!

Mulcs
Mulcs

..és Télen :
Kertben a fenyőkérget, sokan nem tudják, de télen is érdemes használnunk növényeink alatt, között! A fenyőmulcs megvédi a növényeket és a gyökérzetüket a fagytól! A télen lerakott, kiterített mulcsot tavasszal viszont érdemes eltávolítani, mert a téli esős, havas időszakban mulcsunk nyálkás, esztétikailag nem kívánatos lehet.
Mulccsal terített rózsakertekben a földdel való felkupacolás már szükségtelen, mert a mulcs biztosítja a növény téli védelmét! Tehát tavasszal, az időjárás javulásával érdemes kitakarnunk növényeinket! A téli talajtakarást eltávolitani és friss mulccsal megteríteni, megújítani az ágyásokat! Sokkal mutatósabb lesz és még a befülledést is elkerülhetjük!

Jó kertészkedést kívánunk, mind tavasszal mind télen!