A legolcsóbb megoldás: Fenyőkéreg!

Fenyőkéreg olcsón!

A fenyőkéreg vagy fenyőmulcs a legjobb gyomelnyomó hatású talajtakaró mulcs! Lebomlása után a talaj humusztartalmát gazdagítja!! A fenyőkéreg teljesen természetes, olcsó, és nagyon jól tartja a nedvességet!

Fenyőkéreg olcsón
Fenyőkéreg olcsón

A fenyőkéreg – mulcs talán a legolcsóbb módja annak, hogyan írtsuk ki a gyomokat kiskertünkben! Segít elpusztítani a meglévő gyomokat a dísznövényeink és a haszonnövényeink között, miközben megakadályozza az új gyomok növekedését! És nem utolsó sorban a lebomlása után a talaj humusztartalmát gazdagítja. A fenyőkéreg talajtakarás nagyon gyorsan elkészíthető ill. le – kiteríthető kertünkben. A gyomtalanított, vagy vegyszerrel gyomirtott tiszta altalajra, egyszerűen ráterítjük! A fenyőkéreg alá érdemes agroszövetet vagy geotextilíát teríteni, mert így nem csak a fenyőkéreggel spórolhatunk, hanem a gyomokat is hatékonyabban tudjuk meggátolni a növekedésben! Az altalajra leterített agroszövetre kiterítjük, szétosztjuk egyenletesen, így esztétikusan illeszkedni fog kertünkhöz, vagy közparkok ágyásaihoz!

Az apróbb méretű, hamarabb bomlik le, így előbb kell pótolni, általában alsó rétegnek használjuk. A nagyobb, darabosabb kérget, második rétegnek, a dekorációs értéke miatt szokták alkalmazni!

A fenyőkéreg – mulcs alkalmazásával tehát kevesebbet kell öntöznünk, így pénzt és energiát tudunk spórolni!!