Fenyőkéreg mire jó?

Fenyőkéreg mire is jó?

Kert tippek: Február

Örökzöldek, gyep:

Rendszeresen rázzuk le az örökzöldek lombjairól a ráhullott havat! Így könnyen megelőzhetjük az ágak letöredezését, és a növény eldeformálodását! Ha korán megenyhűlne az időjárás, akkor már február végén megkezdhetjük az aktuális kiültetni valok telepítését, persze a fagyos napokat, időszakokat kivéve! Ilyen esetbe hordjunk egy-egy adag komposztot vagy mulcsot a frissen ültetett növények tövére, a fenyőkéreg megvédi a friss ültetést a fagytól! A gyepszönyegünk egész évben folyamatos tápanyag utánpotlással jó kondicióban tartható. Hava, csapadékos ösz-tél után fontos agyep és a talaj szellőztetése! A pázsit akkor képes elnyomni a gyomokat, ha megfelelően tömör, a jó tápanyag ellátás miatt! A mohásodás elterjedését úgy előzhetjük meg, hogy vas-szulfát tartalmú műtrágyával kezeljük!

Fenyőkéreg
Fenyőkéreg

Virágoskert:

Enyhébb napokon megkezdhetjük az évelő ágyások rendbetételét, és vágjuk vissza az esetleg összel  még le nem metszett évelőket! A kora tavaszi hagymásokat pl.: hóvirág, szabadítsuk ki az esetleges hó takaró alól! Ha már nem várható havazás, akkor terítsük meg az ágyásokat tözeggel a tápanyag potlás miatt és újitsuk meg a fenyőkéreg takarást!

Gyümölcsös:

Ha összel nem tettük volna meg, most pótolhatjuk a tápanyagot szerves vagy műtrágyával! Ne feledkezzünk meg arról, hogy gondos kezelés során is maradhatnak kártevők a kertben! Gyomtalanítsuk és takarjuk az előkészített altalajt!

Vetemény:

Ássuk fel, készítsük elő a talajt az esedékes ültetések elött! Keverjünk trágyát a földhöz vagy komposztot! A legtöbb korai zöldség és dísznövényt ‘melegágyba illetve hidegágyba’ lehet előnevelni pl.:paradicsom, paprika. Már ebben az időszakban is palántázhatunk, a ház hűvösebb helyein tárolhatjuk őket. Próbálkkozzunk bátran, minden kisérletből csak tanulhatunk!

Jó kertészkedést kívánunk!